Ayreon története a The Final Experiment

 







Kedves Látogatóim!

Már régóta gondolkodom egy nagyobb lélegzetvételű zenei eposz, egészen pontosan rockopera "megvideósításán", de mindig elvetettem ,ugyanis igen nehéz találni a történethez kapcsolódó filmeket, vagy képi anyagot. De most elérkezett az idő, hogy ennek ellenére mégis belevágjak.

Az Ayreon több lemezzel megjelent már, ahol régmúlt korokról, távoli jövőkről, és azok összekuszálásáról meséli történeteit.

Az 1995-ben megjelent albumuk a The Final Experiment, azaz A Végső Kísérlet szintén a jövőből induló  és múltban zajló  eseményekbe kalauzolja a hallgatót, varázslók és jövendőmondók világába. Ez az album az együttes névadójáról, Ayreon-ról szól.

A fordítás java része már elég régen készen várakozott arra, hogy egy nap elővegyem újra, és be is fejezzem. Ez most megtörtént, megint elmerültem a zenében és a történetben. Ugyanúgy hatással van rám, mint évekkel ezelőtt.

És ugyanolyan aktuális, mint 1995-ben, ha nem aktuálisabb!

Ez a mű megérdemli, hogy megvalósítva a képi világát, bemutassam Nektek. Úgy tervezem, hogy ezt az eposzt folytatólagos sorozatként adom közre.

Figyeljétek a honlapomat, regisztráljatok, mert akkor rögtön megtudjátok, ha kikerült a következő rész.

Kalandra fel! Induljunk a nagy útra! TARTSATOK VELEM A FANTASY VILÁGÁBA, AYREONNAL, MERLINNEL ÉS A TÖBBIEKKEL.

AYREON

The Final Experiment - A Végső Kísérlet

(1995)




Archiválás

További lehetőségek

Köszönöm szépen a látogatást! Várlak legközelebb is! :)